DSpace Інституційний репозитарій Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 

iRKNEU >
Факультет економіки АПК (ФЕАПК) >
Кафедра обліку, контролю та оподаткування агробізнесу >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.kneu.edu.ua:8080/handle/2010/22757

Назва: Калькулювання собівартості продукції м’ясо-жирового виробництва у м’ясокомбінатах
Інші назви: Calculation of the production costs at meat and fat production in meat processing plants
Автори: Кушнір, В. О.
Kushnir, V. O.
Ключові слова: облік витрат
витрати виробництва
калькуляція
м’ясо-жирове виробництво
cost accounting
cost of production
calculation
meat and fat production
Дата збереження: 2017-11-28T08:30:53Z
Дата публікації: 2017
Видавець: ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Бібліографічний опис: Кушнір В. О. Калькулювання собівартості продукції м’ясо-жирового виробництва у м’ясокомбінатах / Кушнір В. О. // Економіка та підприємництво : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; редкол.: І. М. Рєпіна (голов. ред.) [та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2017. – Вип. 38. – С. 210–221.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є визначення особливостей калькулювання собівартості продукції м’ясо-жирового виробництва та вдосконалення її методики з метою підвищення правильності визначення виробничих витрат та вартості продукції. Встановлено, що працюючі малі, середні та великі м’ясокомбінати обліковують прямі витрати м’ясо-жирового виробництва (вартість сировини) на окремих групах аналітичних рахунків за видами тварин, а всі непрямі виробничі витрати — на одному аналітичному рахунку, які в кінці місяця розподіляються між видами забитих тварин. Досліджено, що для контролю витрат та лімітування технологічних операцій лише великі м’ясокомбінати здійснюють бюджетування своєї діяльності. Запропонована методика калькулювання продукції м’ясо-жирового виробництва за окремими структурними виробничими одиницями. Пропонуються бази розподілу витрат для кожного виробничого підрозділу окремо залежно від їх специфіки діяльності.
The purpose of the study is to determine the features of calculating the production costs at meat and fat production and the improving its methodology in order to increase the correctness of the definition of production costs and cost of production. It was established that working small, medium and large meat factories account direct costs of meat and fat production (value of raw materials) in separate groups of analytical accounts by species of animals, and all indirect production costs per analytical account, which at the end of the month are distributed among the species of animals slaughtered. It was investigated that for controlling costs and limiting technological operations only large meat factories carry out budgeting of their activities. The method of calculation in production at meat and fat production by separate structural production units is offered. The distribution bases are proposed for each production unit individually, depending on their specifics of activity.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/22757
Розташовується у колекціях:Випуск № 38
Кафедра обліку, контролю та оподаткування агробізнесу

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
210-221.pdf406,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок