DSpace Інституційний репозитарій Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 

iRKNEU >
Факультет економіки та управління (ФЕтаУ) >
Кафедра менеджменту >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.kneu.edu.ua:8080/handle/2010/23474

Назва: Особливості оцінювання конкурентоспроможності продовольчо-зернового підприємства на основі системного підходу
Інші назви: Estimation features of food-grain-growing enterprise competitiveness based on systems approach
Особенности оценивания конкурентоспособности продовольственно-зернового предприятия на основе системного подхода
Автори: Шатілова, Олена Володимирівна
Shatilova, Olena
Шатилова, Елена Владимировна
Когут, Вікторія Ігорівна
Kogut, V.
Когут, Виктория Игоревна
Ключові слова: конкурентоспроможність підприємства
методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства
системний підхід
продовольчо-зернове підприємство
enterprise competitiveness
methods of enterprise competitiveness estimation
systems approach
food-grain-growing enterprise
конкурентоспособность предприятия
методы оценивания конкурентоспособности предприятия
системный подход
продовольственно-зерновое предприятие
Дата збереження: 2018-01-12T09:05:54Z
Дата публікації: 2017
Видавець: ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Бібліографічний опис: Шатілова О. В. Особливості оцінювання конкурентоспроможності продовольчо-зернового підприємства на основі системного підходу / Шатілова Олена Володимирівна, Когут Вікторія Ігорівна // Стратегія економічного розвитку України : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана ; редкол.: В. А. Верба (голов. ред.) [та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2017. – Вип. 41. – С. 151–163.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто актуальні проблеми забезпечення ефективності управління підприємством. Досліджено та охарактеризовано сутність системного підходу до управління конкурентоспроможністю підприємства. Запропоновано методичний підхід оцінювання рівня конкурентоспроможності підприємства на основі системного підходу. Обґрунтовано та ідентифіковано ключові складові системи конкурентоспроможності продовольчо-зернового підприємства та перелік часткових показників, що їх описують.
The issues of the day of company management in the conditions of modern unstably external environment are considered. The aim of this article is research the company competitiveness based on system approach and its assessment. It begins with a review of the system approach nature and its using in company competitiveness management. Found on the economicliterature the main typical components of company competitiveness are determined. Those are product competitiveness, production (operation activity) recommendations of the company competitiveness components quantitative assessment are researched and extended. The author`s approach for the integrated company competitiveness assessment is developed. It allows taking into consideration all factors, which have an influence on activity and development of the company. The application of the offered company competitiveness profile assessment technique provides the using of indirect indexes system, that lets the homogeneous unitizes and characterized by the sectoral or other availability absence limitation and the adaptation for the own current needs of the different economic activity companies. Found on the own investigation and based on common company competitiveness factors, the technique of company competitiveness estimation have been improved. As result, the current level of main competitiveness factors, which have an influence on food-grain-growing enterprise, was determined.
Рассмотрены актуальные проблемы обеспечения эффективности управления предприятием. Исследована и охарактеризована сущность системного подхода к управлению конкурентоспособностью предприятия. Предложен методический подход оценивания уровня конкурентоспособности предприятия на основе системного подхода. Обоснованы и идентифицированы ключевые составляющие системы конкурентоспособности продовольственно-зернового предприятия и перечень частичных показателей, которые их описывают.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/23474
ISSN: 2312-9298
Розташовується у колекціях:Випуск № 41
Кафедра менеджменту

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
151-163.pdf489,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок