Browsing by Author "Demianenko, Serhii"
Now showing 1 - 7 of 7
Results Per Page
Sort Options
Item Агрохолдинги як ефективні бізнес-проєкти в агробізнесі(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2020-10) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей Иванович; Сас, Олександр Олександрович; Sas, Oleksandr; Сас, Александр АлександровичРозглянуті основні переваги велико-товарних агропромислових формувань як бізнесових проектів в агробізнесі України. Показані напрямки їх діяльності конкурентні переваги. Considered the main advantages of agriholdings as business projects in Ukraine. Shown the directions of large scale agri-industrial entities and their competitive advantages.Item Відновлювана енергія як чинник підвищення ефективності у сільському господарстві(Національний університет «Запорізька політехніка», 2021-05) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей Иванович; Іваненко, Федір Вікторович; Ivanenko, Fedir; Иваненко, Фёдор ВикторовичItem Екологічна стратегія використання сільськогосподарської землі в Україні(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2022) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей ИвановичВ статті розглянуто проблемні питання використання сільськогосподарської землі в Україні. Проаналізовано вплив систем землеробства, глобального потепління, зокрема підвищення температури повітря, розподілу опадів за місяцями та виникнення посух, на використання сільськогосподарської землі аграрними підприємствами. Наведено розрахунок балансу гумусу на прикладі аграрних підприємств Чернігівської області та зроблено висновок про його дефіцит. Запропоновано напрямки заходів в рамках екологічної стратегії використання сільськогосподарської землі в Україні які передбачають використання систем органічного та безплужного землеробства, збільшення використання органічних добрив, впровадження систем зрошення та здійснення інших заходів з раціонального використання землі й підвищення її родючості. Thearticle is devoted to the problem aspects of agricultural land use in Ukraine. Analysed influence on using of agricultural land such factors as systems of farming, global warming, uneven precipitation distribution by months and deficit of humus in the soil. Considered such system of farming as traditional, organic, No-Till and made conclusion about a harmfulness of traditional farming system on ecology. Analysed the influence of organic and No-Till farming systems on preservation of moisture in the soil under condition of increasing of air temperature and uneven distribution of precipitation by months. Made conclusion that in contrast to traditional farming system, organic farming system is able to improve a state of ecosystem, in particular a biological variability, biological cycles and biological soil activity. It is a possible by using cultural, biological and mechanic methods when cultivating the land in opposite to synthetic materials. So, organic farming is not only a system of agricultural production, but also is a complex approach for supporting of sustainable development of agriculture. The advantage of organic farming is a possibility for adaptation to many climate zones and local conditions.On sample of farms in Chernihiv oblast demonstrated a calculation of the balance of humus in the soil and shown its deficit. The trend of soil degradation has been observed in Ukrainian agriculture in recent decades. There are several reasons for it. The main reasons of it are the following: intensive growing of monocultures such as corn, sunflower, rapeseed on large areas without a crop rotation; significant reduction of organic fertilizer application; soil erosion. The conclusion about expediency of expansion of irrigation in all regions of Ukraine is made. Inthe framework of ecological strategy of agricultural land use the possible measures such as magnification of organic fertilizer use, expansion of organic and No-Till farming, creation of new and restoration of existing irrigation systems and some others measures for rational agricultural land use and increasing of soil fertility are proposed.Item Основні напрями організаційної перебудови в рослинництві вітчизняних аграрних підприємств у післявоєнний час(Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2023-04-19) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей ИвановичДосліджено основні напрями організаційної перебудови в рослинництві у післявоєнний час. Визначено такими основними напрямами підвищення рівня спеціалізації виробництва відповідно до умов господарств шляхом вибору культур, що найкраще підходять до клімату, ґрунтів та активів підприємства, а також підвищення продуктивності використання цих активів через впровадження сучасних інноваційних технологій виробництва сільськогосподарської продукції, зокрема, технологій обробітку ґрунту. Зроблено висновок, що економічна та екологічна доцільність будуть основними чинниками, що обумовлюватимуть напрями організаційної перебудови в рослинництві аграрних підприємств України у післявоєнний період та забезпечуватимуть відновлення і розвиток вітчизняної аграрної галузі.Item Особливості інноваційної діяльності в агробізнесі(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2021-03) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей ИвановичРозглянуто особливості інноваційної діяльності в сільському господарстві, як базової галузі агробізнесу. Проаналізовано дію основних специфічних чинників функціонування аграрної галузі та їх вплив на організацію інноваційної діяльності. The futures of innovation activities in agriculture as a basic branch of agribusiness are considered. Analysed the activity of main specific factors of functioning agrarian industry and its influence on organization of innovation activity. Рассмотрено особенности инновационной деятельности в сельском хозяйстве как базовой отрасли агробизнеса. Проанализировано действие основных специфических факторов функционирования аграрной отрасли и их влияние на организация инновационной деятельности.Item Стратегія розвитку вітчизняного агробізнесу в середовищі VUCA(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2021-11-10) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей ИвановичУ статті висвітлені стратегічні напрямки розвитку вітчизняного агробізнесу в середовищі VUCA. Зокрема показано значення розширення експорту аграрної продукції та продовольства за рахунок підвищення їх конкурентоспроможності на відповідних ринках, впровадження інноваційних технологій, гарантування продовольчої безпеки населення та екологізації аграрного виробництва. The article highlights the strategic directions of development of domestic agribusiness in the environment of VUCA. In particular, the importance of expanding the export of agricultural products and food by increasing their competitiveness in relevant markets, the introduction of innovative technologies, ensuring food security and greening of agricultural production is shown.Item Чинники підвищення ефективності діяльності бізнес-організації в умовах імплементації моделей бізнесу сталого розвитку та інформатизації(Київський національний університет імені Вадима Гетьмана, 2022-10-21) Дем’яненко, Сергій Іванович; Demianenko, Serhii; Демьяненко, Сергей ИвановичРозглянуто напрями підвищення ефективності діяльності бізнес-організації в контексті моделей бізнесу сталого розвитку та інформатизації. Показано, що поступовий перехід до виробництва екологічних, так званих «зелених» товарів в різних галузях промисловості є важливим чинником екологізації бізнесу та підвищення ефективності діяльності бізнес-організацій через зниження обсягів споживання матеріальних і енергетичних ресурсів у виробничому процесі, зменшення шкідливих виробничих викидів в атмосферу, збільшення строків експлуатації товарів, впровадження безвідходного виробництва, розвитку та широкого використання відновлюваних джерел енергії. В умовах імплементації моделі цифрової економіки напрями зростання ефективності діяльності бізнес-організацій пов’язані з абсолютно іншими принципами формування ланцюгів вартості продукту та правилами конкуренції, значним зниженням кількості робочої сили на створення одиниці вартості та змінами на ринку праці, значно нижчою балансовою вартістю цифрового бізнесу та вищою його ринковою вартістю, відсутністю витрат на зберігання, транспортування, тиражування. Показано можливі варіанти зростання прибутку та рівня прибутковості діяльності бізнес-організації через варіанти використання ресурсів і формування витрат виробництва. The directions of increasing the efficiency of the business organization in the context of business models of sustainable development and informatization are considered. It is shown that the gradual transition to the production of environmental, so-called "green" goods in various industries is an important factor in greening business and improving the efficiency of business organizations by reducing consumption of material and energy resources in the production process, reducing harmful emissions into the atmosphere, increasing the service life of goods, the introduction of zerowaste production, development and widespread use of renewable energy sources. In the implementation of the digital economy model, the directions of increasing the efficiency of business organizations are associated with completely different principles of product value chains and competition rules, a significant reduction in labor force to create a unit of value and changes in the labor market, much lower book value and digital business, its higher market value, no costs for storage, transportation, replication. Possible options for increasing the profit and level of profitability of the business organization through options for the use of resources and the formation of production costs are shown.