Переваги участі банківського капіталу у лізинговому бізнесі

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011-05
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті проаналізовано переваги і ефективність лізингових операцій у країнах з економіками, що розвиваються як важливий інструмент розвитку інвестування. Розвиток сектору малого і середнього бізнесу часто стримується відсутністю доступу до довгострокового фінансування, яке необхідно для капіталовкладень. Розвиток лізингу як додаткового інструментарію для банківських позик забезпечує альтернативне рішення, яке суттєво може розширити доступ до капіталу для цих діяльностей. Лізинг може бути потужним джерелом фінансування як для малого і середнього бізнесу, так і для банків і фінансових установ при залученні банківського капіталу для закупівлі обладнання.
В статье проанализированы преимущества и эффективность лизинговых операций в странах с развивающимися экономиками как важный инструмент развития инвестирования. Развитие сектора малого и среднего бизнеса часто сдерживается отсутствием доступа к долгосрочному финансированию, необходимому для капиталовложений. Развитие лизинга в качестве дополнительного инструментария для банковских займов обеспечивает альтернативное решение, которое может существенно расширить доступ к капиталу для этих видов деятельности. Лизинг может быть мощным источником финансирования как для малого и среднего бизнеса, так и для банков и финансовых учреждений при привлечении банковского капитала для закупки оборудования.
Description
Keywords
інвестиційна діяльність, лізинг, ефективність лізинга, арендна плата, довгостроковий кредит, инвестиционная деятельность, лизинг, эффективность лизинга, арендная плата, долгосрочный кредит
Citation
Акопян А. А. Переваги участі банківського капіталу у лізинговому бізнесі / А. А. Акопян // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. : у 2 ч. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; [редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2011. – Вип. 26, ч. 2. – С. 308–314.