Аналіз та основні засади розвитку високотехнологічного експорту України

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011-05
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті проведено аналіз експорту України, досліджено його структуру i динаміку. Розраховано частку товарів з високою доданою вартістю в загальному експорті та виявлено що наявний потенціал експорту високотехнологічної продукції використовується не в повній мірі. Запропоновано систематичний та поетапний підхід до розвитку високотехнологічного експорту України.
В статье проведен анализ экспорта Украины, исследованы его структура и динамика. Определена доля товаров с высокой добавленной стоимостью в общем экспорте и выявлено что имеющийся потенциал экспорта высокотехнологичной продукции используется не в полной мере. Предложен систематический и поэтапный подход к развитию высокотехнологичного экспорта Украины.
Description
Keywords
експорт, високотехнологічний експорт, розвиток експорту, експортний потенціал, експортна політика, экспорт, высокотехнологичный экспорт, развитие экспорта, экспортный потенциал, экспортная политика
Citation
Лісовенко С. А. Аналіз та основні засади розвитку високотехнологічного експорту України / С. А. Лісовенко // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. : у 2 ч. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; [редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2011. – Вип. 26, ч. 2. – С. 92–103.