Фінансове забезпечення інноваційного розвитку України

Abstract
У монографії висвітлено сучасні питання інноваційного розвитку в умовах глобалізації. Основну увагу зосереджено на фінансовій складовій інноваційного розвитку. Системно досліджено наукові положення та методологічні основи економічного змісту фінансового забезпечення інноваційної діяльності, ролі і впливу інновацій на економічне зростання країни. З’ясовано особливості фінансування інвестиційної діяльності, оцінено сучасний стан фінансового забезпечення інноваційної діяльності в Україні на підставі визначення тенденцій фінансування та аналізу державних і приватних джерел фінансових ресурсів. Досліджено використання позабюджетних джерел фінансування в частині спрямування інвестиційного потенціалу фінансових установ в інноваційний процес та кредитування інноваційних проектів. Акцентовано увагу на заходах непрямого стимулювання інноваційної діяльності. Обґрунтовано шляхи покращення фінансового забезпечення інноваційної діяльності в Україні.
Монографія розрахована на наукових працівників, викладачів, фінансистів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів.
Description
Keywords
інноваційна діяльность, інноваційний розвиток
Citation
Фінансове забезпечення інноваційного розвитку України : монографія / [М. І. Диба, О. М. Юркевич, Т. В. Майорова, І. В. Власова та ін.] ; за ред. М. І. Диби і О. М. Юркевич. — Київ : КНЕУ, 2013. — 425 с.