Щербатюк, Олена МиколаївнаShcherbatyuk, Olena Mykolaivna2015-06-252015-06-252006Щербатюк О. М. Оцінювання і прогнозування конкурентних позицій підприємств / О. М. Щербатюк // Стратегія економічного розвитку України : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана, Україн. Союз промисловців і підприємців, НАН України, Ін-т світової екон. і міжнар. відносин ; [голов. ред. А. П. Наливайко]. – Київ : КНЕУ, 2006. – Вип. 19. – С. 74–82.https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/8114В статті здійснено аналіз існуючих методів оцінки та прогнозування конкурентних позицій підприємств, вибір адекватних специфіці товаровиробників та продукції аналітичних інструментів. За результатами їх практичного використання на основі фактичних даних звітності місцевих виробників м’ясо- та молокопродуктів сформовано висновки відносно типології конкурентних позицій досліджуваних підприємств і тенденцій їх змін, визначено стратегічні орієнтири щодо їх зміцнення.The article analyzes the existing methods for assessing and forecasting the competitive position of enterprises, the selection of adequate specificity of producers and production of analytical instruments. According to the results of their practical use evidence-based reporting of local meat and dairy producers formed conclusions regarding the typology of the competitive position of enterprises surveyed and trends of their changes, defines strategic guidelines on strengthening them.ukметоди конкурентного позиціонування підприємствмісцеві виробники м’ясо- та молокопродуктівключові фактори успіхутипи та резерви зміцнення конкурентних позицій криворізьких товаровиробниківmethods of competitive positioning of businesseslocal meat and dairy producerskey success factorstypes and reserves to strengthen the competitive position of producers Kryvyi RihОцінювання і прогнозування конкурентних позицій підприємствArticle658.56