Лазаренко, Юлія ОлександрівнаКолесник, Анастасія ОлегівнаKolesnyk, Anastasiia2024-05-292024-05-292024-02-16Колесник А. О. Управління конкурентоспроможністю бізнес-організації : магістер. диплом. робота : 073, Менеджмент / Колесник Анастасія Олегівна ; наук. керівник Лазаренко Ю. О. ; КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, Ф-т економіки та управління, Каф. менеджменту. – Київ, 2024.- 114 с.https://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/44412У кваліфікаційній магістерській роботі узагальнено теоретико-методичні основи та управлінські аспекти підвищення конкурентоспроможності бізнес-організації. Теоретична та методична значущість отриманих результатів дослідження полягає в поглибленому вивченні теоретичних положень управління конкурентоспроможністю сучасних бізнес-організацій, розширенні та удосконаленні методичних підходів до оцінювання наявного рівня й потенціалу конкурентоспроможності підприємств, що функціонують на ринку кейтерингових послуг в умовах диджиталізації бізнес-процесів. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що на основі проведеного дослідження діяльності ТОВ «ЯКОБЗ ДАУ ЕГБЕРТС УКРАЇНА», а також факторів його конкурентного оточення були розроблені та відповідним чином обґрунтовані практичні рекомендації, спрямовані на формування конкурентних переваг компанії та посилення рівня її конкурентоспроможності. Запровадження запропонованих заходів дозволить підвищити ефективність діяльності бізнес-організації, розширити асортимент послуг, що надаються, залучити нових клієнтів та у підсумку зміцнити конкурентну позицію товариства на ринку кейтерингових послуг України. The qualifying master's thesis summarizes the theoretical and methodological foundations and managerial aspects of increasing the competitiveness of a business organization. The theoretical and methodological significance of the obtained research results lies in the in-depth study of the theoretical provisions of managing the competitiveness of modern business organizations, the expansion and improvement of methodological approaches to assessing the existing level and potential of the competitiveness of enterprises operating on the catering services market in the conditions of digitalization of business processes. The practical significance of the obtained results lies in the fact that, based on the study of the activities of "Jakobs dau Egberts Ukraine” LLC as well as the factors of its competitive environment, practical recommendations aimed at forming the company's competitive advantages and strengthening its competitiveness were developed and substantiated accordingly. The implementation of the proposed measures will increase the efficiency of the business organization, expand the range of services provided, attract new customers and, as a result, strengthen the company's competitive position in the catering services market of Ukraine.ukконкурентоспроможністьбізнес-організаціяуправління конкурентоспроможністюконкурентна перевагаВ2С ринокcompetitivenessbusiness organizationmanagement of competitivenesscompetitive advantageB2C marketУправління конкурентоспроможністю бізнес-організаціїManagement of the competitiveness of a business organizationOther