Кудлай, Віра ГригорівнаKudlai, ViraКудлай, Вера Григорьевна2019-04-182019-04-182005Кудлай В. Г Перспективи розвитку ринку кондитерських виробів / В. Г. Кудлай // Економіка АПК. – 2005. – № 1. – С. 92–98.https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/28147Здійснено аналіз сучасного стану розвитку кондитерського ринку України з метою обґрунтування перспективних напрямків його розвитку, а також удосконалення діяльності суб’єктів ринку. Сформульовано низку завдань, які потрібно вирішити для вдосконалення функціонування підприємств галузі. Висвітлюються конкурентні переваги вітчизняних кондитерів, особливості розвитку різних сегментів ринку. Розглянута діяльність найпотужніших підприємств галузі, продукція яких завоювала визнання споживачів. Основну увагу сконцентровано не лише на необхідності нарощування обсягів виробництва, а розробленні концепції маркетингу; формування нової, ефективної системи продажів; постійної реструктуризації асортименту продукції. Обґрунтовується необхідність впровадження нових, унікальних, які не мають аналогів технологій і обладнання; зростання спеціалізації кондитерських підприємств; зростання обсягів інвестицій у галузь. Основними пріоритетами в побудові виробничої програми підприємств повинні бути висока якість продукції з одночасним розширенням її асортименту. Зазначено на необхідності обов’язкової розробки ефективних бізнес-стратегій функціонування та розвитку кондитерських підприємств та галузі в цілому. Викладені пропозиції щодо здійснення змін у технології, сервісу, логістиці,створенні відомих і популярних брендів, зростанні частки брендової продукції, освоєння високого цінового сегменту ринку.ukрозвиток кондитерського ринку Україниспеціалізація кондитерських підприємствконкурентні переваги вітчизняних кондитерівособливості розвитку різних сегментів ринкуПерспективи розвитку ринку кондитерських виробівArticle