Піскунова, Олена ВалеріївнаPiskunova, OlenaПискунова, Елена ВалерьевнаОсипова, Ольга ІгорівнаOsipova, OlgaОсипова, Ольга Игоревна2020-05-192020-05-192015Піскунова О. В. Рейтингування регіонів України за рівнем продовольчої безпеки / О. В. Піскунова, О. І. Осипова // Формування ринкових відносин в Україні : зб. наук. пр. / Держ. Н.-д. ін-т інформатизації та моделювання економіки ; [редкол.: І. Г. Манцуров (наук. ред.) та ін.]. – Київ, 2015. – № 9. – С. 191–198.2522-1620https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/33127For analysis of the food security of Ukraine’s regions on the basis of ranking evaluation procedure proposed modification of weighted individual ranking. The generalized indicator of the level of food security regions of Ukraine is constructed and made the ranking of the regions using a modified procedure of individual rating based on statistics for 2000–2013 years. It is conducted rating of the regions on procedure of Pareto–classification. Trends in food security of the regions studied during 2000–2013 years.ukпродовольча безпекарегіони Україниспоживання базових продуктів харчуваннярейтингуванняfood securityregions of Ukraineconsumption of basic foodstuffsrankingratingweighted individual ranking procedureprocedure Pareto classificationпродовольственная безопасностьрегионы Украиныпотребление базовых продуктов питанияРейтингування регіонів України за рівнем продовольчої безпекиRating regions of Ukraine in terms of food securityArticle330.4: 332.1