Кучера, Тетяна МихайлівнаKuchera, Tetyana2015-05-242021-01-202015-05-242021-01-202014Кучера Т. М. Біоетичні аспекти використання трансгенних рослин / Т. М. Кучера // Модернізаційні процеси державного та муніципального управління : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (4 квіт.2014 р) : у 2 ч. / за заг. ред.: В. К. Присяжнюка, В. Д. Бакуменка, Т. В. Іванової. – Київ : ВПЦ Академії муніципального управління, 2014. – Ч. 2. – С. 336-338.https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/7328У статті дано короткий огляд проблеми поширення трансгенних продуктів харчування, що отримані за допомогою засобів генної інженерії. Наголошується на необхідності передбачення й усунення можливих негативних наслідків використання трансгенних сортів для здоров’я населення та довкілля.The article is a brief overview of the spread of transgenic foods obtained by means of genetic engineering. The necessity of prediction and elimination of possible negative consequences of using transgenic for human health and the environment.ukГенна інженеріябіоетикатрансгенні рослинигенетично модифіковані організмиекологічний балансбіобезпекаGenetic engineeringtransgenic plantsgenetically modified organismsecological balancebiosafetybioethicsБіоетичні аспекти використання трансгенних рослинArticle