Яценко, Ольга МиколаївнаYatsenko, OlgaЯценко, Ольга Николаевна2020-03-312020-03-312017-09Яценко О. М. Україна як перспективний світовий експортер органічного натурального меду / Яценко О. М. // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф., 5–6 верес. 2017 р.] / М-во освіти і науки України, Житомир. нац. агроекол. ун-т [та ін.] ; [редкол.: О. Скидан (голова) та ін.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 420–425.https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/32630Галузь бджільництва володіє достатнім експортоутворюючим потенціалом, відповідає вимогам глобального попиту та спроможна забезпечити світовий ринок глобальним продуктом. Необхідно зазначити, що у 2016 р. український мед пройшов міжнародну сертифікацію і тепер відповідає вимогам міжнародного стандарту з харчової безпеки FSSC 22000, що підвищить його репутацію перед імпортерами. Необхідно пам’ятати, що мед є найвідомішим продуктом бджіл, але, безумовно, не найважливішим. Бджоли завдяки своїй обпилювальній роботі мають важливе значення для підтримки біорізноманіття планети і абсолютно необхідні для запилення багатьох культур, ентомофільні культури складають 80 %. Тільки в Сполучених Штатах Америки від запилення медоносними бджолами виробляється сільськогосподарської продукції на суму 40 мільярдів доларів. Це передусім фрукти, овочі, горіхи, зернові, круп’яні і технічні культури.ukбджільництвотоваровиробникизовнішня торгівляУкраїна як перспективний світовий експортер органічного натурального медуArticle