Бабій, Леся ІванівнаДовматенко, Мирослава ІгорівнаDovmatenko, Myroslava2024-01-312024-01-312023-06-16Довматенко М. І. Аналіз конкурентоспроможності та якості продукції на прикладі Київської кондитерської фабрики «Рошен» : бакалавр. дипломна робота : 071, Облік і оподаткування / Довматенко Мирослава Ігорівна ; наук. керівник Бабій Л І. ;КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, Ф-т. обліку та податкового менеджменту, Каф. бух. обл іку та консалтингу. – Київ, 2023. – 56 с.https://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/42308У роботі досліджується поняття конкурентоспроможності та його значення для підприємств у сучасних умовах глобалізації економіки. Основна мета дослідження полягає в аналізі чинників, що впливають на конкурентоспроможність підприємства, та розробці рекомендацій щодо підвищення його конкурентоспроможності. У роботі проводиться аналіз внутрішніх та зовнішніх чинників, які впливають на конкурентоспроможність підприємства. Досліджується вплив економічних, технологічних, соціокультурних та інших факторів на здатність підприємства конкурувати на ринку. У дослідженні використовуються методи аналізу, включаючи SWOTаналіз, аналіз портфеля продукції, аналіз конкурентів та інші. Результати дослідження дозволяють виявити сильні та слабкі сторони підприємства в контексті конкурентоспроможності і запропонувати конкретні рекомендації для підвищення йогоконкурентоспроможності. Ця дипломна робота має практичнее значення для підприємств, оскільки надає рекомендації, як підвищити їхню конкурентоспроможність та ефективно конкурувати на ринку. Результати дослідження можуть бути використані керівництвом підприємства для розробки та реалізації стратегій, спрямованих на зміцнення його позицій у конкурентному середовищі. The work examines the concept of competitiveness and its importance for enterprises in the modern conditions of economic globalization. The main purpose of the research is to analyze the factors affecting the competitiveness of the enterprise and to develop recommendations for increasing its competitiveness. The work analyzes internal and external factors that affect the competitiveness of the enterprise. The influence of economic, technological, socio-cultural and other factors on the ability of the enterprise to compete on the market is studied. The research uses analysis methods, including SWOT analysis, product portfolio analysis, competitor analysis, and others. The results of the study make it possible to identify the strengths and weaknesses of the enterprise in the context of competitiveness and to offer specific recommendations for improving its competitiveness. This thesis is of practical importance for enterprises, as it provides recommendations on how to increase their competitiveness and compete effectively in the market. The results of the study can be used by the company's management to develop and implement strategies aimed at strengthening its position in the competitive environment.ukконкурентоспроможністьконкурентоздатністькорпораціякондитерські виробиякість продукціїпідприємництвоcompetitivenesscorporationconfectioneryproduct qualityentrepreneurshipАналіз конкурентоспроможності та якості продукції на прикладі Київської кондитерської фабрики «Рошен»Analysis of competitiveness and product quality on the example of the Kyiv confectionery factory «Roshen»Other