Маршавін, Юрій МиколайовичMarshavin, YuriiМаршавин, Юрий НиколаевичКицак, Тарас ГригоровичKytsak, TarasКицак, Тарас ГригорьевичВасиленко, Андрій ОлександровичVasylenko, AndriiВасиленко, Андрей Александрович2023-12-262023-12-262022Маршавін Ю. Розвиток конкурентних переваг ринку праці України в сучасних умовах [Electronic resource] / Юрій Маршавін, Тарас Кицак, Андрій Василенко // The International Science Journal of Management, Economics & Finance : electronic scientific periodical / International Science Group ; [board ed.: L. Polyvana (ed.-in-chief) et al.]. – Electronic text data. – Gdańsk, 2022. – Vol. 1, № 3. – P. 151–163. – Mode of access: https://isg-journal.com/isjmef/article/view/59/56. – Title from screen.2720-6394https://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/41863У сучасному світі загострюється конкуренція між національними ринками праці за висококваліфіковану робочу силу та інвестиційні ресурси. Проблема посилення конкурентоспроможності ринку праці набуває для України стратегічного значення, оскільки цейважливий елемент економічної системи відображає ключові соціально-економічні процеси та формує передумови для досягнення цілей сталого розвитку. Метою статті є розробка теоретико-концептуальних засад розвитку конкурентних переваг національного ринку праці.Результатом наукових досліджень стало власне трактування наукової категорії «конкурентоспроможність національного ринку праці». Здійснено оцінку реального стану ринку праці України та визначено вплив низки факторів на його кон’юнктуру. Визначено напрямкипосилення конкурентоспроможності ринку праці України в умовах становлення цифрової економіки та поширення пандемії Covid 19. Розкрито можливості підвищення рівня зайнятості населення за рахунок цифровихплатформ, які поширюють свій вплив на різні сфери економічної діяльності, змінюючи структуру попиту та пропозиції на міжнародному ринку праці.ukконкуренціяінвестиціїпандеміяцифрові платформиробоча силапопит і пропозиціяробоче місцеІндустрія 4.0сталий розвитокРозвиток конкурентних переваг ринку праці України в сучасних умовахArticle10.46299/j.isjmef.20220103.12