Улько, Є. М.2017-10-112017-10-112009Улько Є. М. Кластеризація та особливості типу ринкової структури регіонального виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах / Є. М. Улько // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; [редкол.: О. О. Беляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2009. – Спец. вип.: Аграрна економічна освіта в розбудові конкурентоспроможного сільського господарства України. – С. 574–586.978-966-483-245-5https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/22629Стаття розкриває проблему взаємодії на ринку молочної продукції різних його учасників на прикладі молочного під комплексу Харківської області. На основі кластерного аналізу розглянуто закономірності формування і функціонування ринку молочної сировини за певними ознаками, а також вплив структурних складових витрат на зміну загального рівня зони економічної безпеки.ukфункція витраткластерумови оптимізації регіонального виробництваметоди оптимізаціїкоефіцієнт Лернераеластичність ринкового попиту за ціноютип ринкової структуридвох гранична зона ринкової безпекиfunction of chargesclusterterms of optimization of regional productionmethods of optimizationcoefficient of Lernerelasticity of market demand at pricetype of market structuretwo maximum area of market safetyКластеризація та особливості типу ринкової структури регіонального виробництва молока в сільськогосподарських підприємствахArticle[631.155.2:658.8]:636.034.002.2