Черевко, Д. Г.Сікора, О. А.2015-11-032015-11-032015Черевко Д. Г. Підвищення якості продукції сільського господарства як чинника її конкурентоспроможності / Д. Г. Черевко, О. А. Сікора // Молодіжний економічний дайджест [Електронний ресурс] : наук. електр. журн. / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана», Наук. студентське т-во ; редкол.: О. І. Олексюк (голова) [та ін.]. – Електрон. текст. дані. – Київ : КНЕУ, 2015. – № 2–3. – С. 172–177. – Назва з титул. екрану.https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/10725В статті представлені основні результати аналізу існуючих поглядів на суть конкурентоспроможності та ролі якості продукції як її чинника в умовах ринку, а також погляди на фактори, що регулюють рівень конкурентоспроможності. Особливий акцент зроблено на тих явищах, значення яких є найбільш практичними у вирішенні проблеми підвищення економічної, екологічної та соціальної ефективності виробництва агропродукції.The main results of analysis of existing views on the sense of competitiveness and on the role of the products quality under market conditions, as well as views on the factors, regulating its level are presented in this article. Special stress is made on those phenomena meaning for ecological, economical and social efficiency of production enhancing solving.В статье представлены основные результаты анализа существующих взглядов на сущность конкурентоспособности и роли качества продукции как ее фактора в условиях рынка, а также взгляды на факторы, регулирующие уровень конкурентоспособности. Особый акцент сделан на тех явлениях, значение которых наиболее практичными в решении проблемы повышения экономической, экологической и социальной эффективности производства агропродукции.ukякістьпродукціяконкурентоспроможністьефективністьqualityproductscompetitivenessefficiencyкачествопродукцияконкурентоспособностьэффективностьПідвищення якості продукції сільського господарства як чинника її конкурентоспроможностіQuality of agricultural products as the improving factor of its competitivenessПовышение качества сельскохозяйственной продукции как фактора ее конкурентоспособностиArticle338.43.009