Методика оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції на рівні регіону
Date
2011
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті розглядається оцінка конкурентоспроможності продукції на рівні регіону. В роботі використано наступні методи дослідження: метод порівняльного аналізу, структурний аналіз, АВС-XYZ метод, BCG, метод конкурентного профілю. Оцінка проводиться за наступними етапами: розрахунок показників конкурентоспроможності продукції; використання методів дослідження; наведення методики розрахунку; формування висновків.
The article deals with evaluation of product competitiveness on the regional level. We used the following methods: a method of comparative analysis, structural analysis, ABC-XYZ method, BCG, the method of competitive profile. Evaluation is based on the following stages: calculation of product competitiveness indicators, use of research methods, presentation methods of calculation, conclusions.
The article deals with evaluation of product competitiveness on the regional level. We used the following methods: a method of comparative analysis, structural analysis, ABC-XYZ method, BCG, the method of competitive profile. Evaluation is based on the following stages: calculation of product competitiveness indicators, use of research methods, presentation methods of calculation, conclusions.
Description
Keywords
конкурентоспроможність, оцінка конкурентоспроможності, прибуток на 1 га, конкурентний профіль, competitiveness, competitiveness evaluation, income per 1 ha, competitive profile
Citation
Легеза Д. Г. Методика оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції на рівні регіону / Д. Г. Легеза // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; [редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2011. – Спец. вип.: Організаційно-правові форми агропромислових формувань: стан, перспективи та вплив на розвиток сільських територій : у 2 ч. – Ч. 1. — С. 248–256.