Пріоритети інноваційного розвитку України в домінантах євроінтеграційних процесів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007-08
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
Обґрунтовано необхідність поглиблення міжнародної інноваційної діяльності як засобу підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Здійснено оцінку сучасного стану інноваційного потенціалу України в контексті його порівняльного аналізу з країнами ЄС. Визначено стратегічні пріоритети, інституційні та фінансові механізми розбудови національної інноваційної системи. Аргументовано необхідність розробки і реалізації заходів, що сприяють взаємодії національних інноваційних систем України та країн — членів ЄС. Сформульовано пропозиції щодо концентрації міжнародної промислової і науково-технологічної кооперації в обмеженій кількості галузей інноваційного співробітництва у сфері високих технологій.
Description
Keywords
Інноваційний розвиток, конкурентоспроможність економіки, євроінтеграційні процеси, транснаціоналізація інноваційної діяльності
Citation
Лиськова Л. Пріоритети інноваційного розвитку України в домінантах євроінтеграційних процесів / Л. Лиськова // Міжнародна економічна політика – 2007. – № 2. – С. 129–153.