Проблеми застосування компенсаційних заходів до імпорту субсидованих товарів у СОТ

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011-05
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті розглянуто питання ролі компенсаційних заходів у міжнародних відносинах, зокрема у торговельних угодах СОТ. Зроблено загальний огляд застосування Угоди про субсидії та компенсаційні заходи. Виділено основні проблеми у сфері регулювання застосування компенсаційних заходів. Дана оцінка процесу реформування угоди СОТ, що регулює застосування компенсаційних заходів до імпорту субсидованих товарів, у рамках Доха-Раунду. Запропоновано альтернативний підхід реалізації Угоди про субсидії та компенсаційні заходи.
В статъе рассмотрена роль компенсационных мер в международных отношениях, а именно в торговых соглашениях ВТО. Сделан обзор применения Соглашения о субсидиях и компенсационных мерах, а также выделены основные проблемы в применении Соглашения. Дана оценка процессу реформирования Соглашения в рамках Доха-Раунду. Предложен альтернативный подход реализации Соглашения о субсидиях и компенсационных мерах.
Description
Keywords
угода про субсидії та компенсаційні заходи, субсидія, компенсаційний захід, соглашение о субсидиях и компенсационных мерах, субсидия, компенсационная мера
Citation
Лазаренко Ж. В. Проблеми застосування компенсаційних заходів до імпорту субсидованих товарів у СОТ / Ж. В. Лазаренко // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. : у 2 ч. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, ДВНЗ "Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана" ; відп. ред. О. О. Бєляєв. – Київ : КНЕУ, 2011. – Вип. 26, ч. 2. – С. 112–120.