Рівень конкурентоспроможності держави та регіонів в Україні і шляхи її підвищення

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті розглянуто рівень конкурентоспроможності як України в цілому, так і окремих її регіонів відповідно до міжнародної методики розрахунку індексів Всесвітнім економічним форумом. Визначено місце нашої держави по рівню конкурентоспроможності серед країн світу. Запропоновано напрямки підвищення конкурентоспроможності регіонів, а отже і країни, в найближчій перспективі, що прискорить процес входження економічно незалежної України у глобальний простір.
Description
Keywords
регіон, конкурентоспроможність, виробнича спеціалізація, кластер, інновації, децентралізація, інвестиції, соціально-економічний розвиток, інфраструктура
Citation
Савченко В. Ф. Рівень конкурентоспроможності держави та регіонів в Україні і шляхи її підвищення / В. Ф. Савченко, М. О. Омеляненко // Формування ринкової економіки : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. В. Гетьмана» ; [редкол.: О. О. Бєляєв (відп. ред.) та ін.]. – Київ : КНЕУ, 2011. – Спец. вип.: Регіональний розвиток України: проблеми та перспективи : у 2 ч. / відп. ред. С. Фіялка. – Ч. 2. – С. 394–402.