Удосконалення термінологічної компетенції як складника міжкультурної компетенції на заняттях з української мови як іноземної в економічному ВНЗ

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Національний університет водного господарства та природокористування
Abstract
У статті розглядається особливості формування та вдосконалення термінологічної компетенції як складника міжкультурної компетенції на заняттях з української мови як іноземної в економічному ВНЗ. Проаналізовано основні типи завдань, які сприяють кращому засвоєнню економічної термінології іноземцями.
The features of formation and perfection of terminological competence as a part of intercultural competence in the classroom with Ukrainian as a foreign language in economic institutions are considered. The basic types of tasks which promote better learning of economic terminology by foreigners are analyzed.
Description
Keywords
Термінологічна компетенція, міжкультурна компетенція, українська мова як іноземна, економічна термінологія, Тerminological competence, intercultural competence, Ukrainian language as a foreign, economic terminology
Citation
Подгурська Тамара. Удосконалення термінологічної компетенції як складника міжкультурної компетенції на заняттях з української мови як іноземної в економічному ВНЗ / Т. Подгурська // Наукова термінологія нового століття: теретичні і прикладні виміри : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, Нац. ун-т вод. госп-ва та природокористування [та ін.] ; редкол.: Л. Д. Малевич (відп. ред.) [та ін.]. – Рівне : НУВГП, 2016. – С. 299–301.