Місце та роль міжнародних фінансових центрів у фінансовій глобалізації

Thumbnail Image
Date
2012-10-13
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
На сьогоднішній день, від розуміння світових фінансових процесів залежить місце суб’єктів політико-економічних відносин у світовій ієрархії. У зв’язку з цим актуальним стає питання підвищення рівня резистентності власної господарської системи на основі переосмислення змін таких економічних явищ і процесів як фінансова глобалізація, фінансові інновації, вплив фінансів на господарську діяльність.
На сегодняшний день, от понимания мировых финансовых процессов зависит место субъектов политико-экономических отношений в мировой иерархии. В связи с этим актуальным становится вопрос повышения уровня резистентности собственной хозяйственной системы на основе переосмысления изменений таких экономических явлений и процессов как финансовая глобализация, финансовые инновации, влияние финансов на хозяйственную деятельность.
Description
Keywords
фінансова економіка, фінансизація господарської діяльності, фінансові інновації, financialization of economic activity, financial innovation, financial economics, финансовая экономика, финансовые инновации, финансизация хозяйственной деятельности
Citation
Субочев О. В. Місце та роль міжнародних фінансових центрів у фінансовій глобалізації / О. В. Субочев // Міжнародна економічна політика. – 2012. – Спец. вип. : у 2 ч. – Ч. 1. – С. 228–233.