Контролінг

Abstract
У навчальному посібнику послідовно викладено теоретичні, методологічні та практичні питання формування та організації системи контролінгу на підприємстві її інтеграції до загальної системи управління підвищення ефективності прийняття управлінських рішень, збільшення гнучкості та адаптованості підприємства до динамічних умов ринкового середовища.
У посібнику висвітлено як традиційні аспекти контролінгу та його інструментарію, так і низка нових актуальних питань стосовно побудови збалансованої системи цілей та показників для здійснення контролінгової діяльності, організації процесу бюджетування, проведення експертної діагностики фінансово-господарської діяльності. Висвітлення прикладні засади контролінгу, необхідні для засвоєння та практичного застосування інструментарію контролінгу, оперативного відстеження розвитку підприємства відповідно до встановлених орієнтирів.
Посібник розраховано на студентів економічних вищих навчальних закладів і факультетів (майбутніх бакалаврів, спеціалістів), слухачів магістерських про-грам, а також буде корисним науковцям, аспірантам і здобувачам, викладачам, спеціалістам-практикам, а також у процесі перепідготовки і підвищення кваліфікації управлінського персоналу.
Description
Keywords
Citation
Контролінг : навч. посіб. / Г. О. Швиданенко, В. В. Лаврененко, О. Г. Дерев’янко, Л. М. Приходько ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана». – Київ : КНЕУ, 2008. – 257 с.