Особливості зародження та розвитку професійної підготовки педагогічних кадрів з фізичної культури в Німеччині в ХІХ – на початку ХХ ст.

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
Abstract
Висвітлюється історичний розвиток професійної підготовки педагогічних кадрів фізичної культури в Німеччині в ХІХ – на початку ХХ ст. Розглянуто діяльність філантропів і перших німецьких учених-учителів гімнастики; уведення у шкільне навчання фізичного виховання як обов'язкового предмету на початку ХІХ ст.; появу перших приватних і державних закладів із підготовки вчителів гімнастики, іх рівень і програми підготовки в різних частинах Німеччини.
Description
Keywords
фізичне виховання, історія, підготовки вчителів фізичної культури, підготовка вчителів фізичного виховання, Німеччина, physical education, history of training physical education teachers, preparation of teachers of physical education, Germany, физическое воспитание, история подготовки учителей физической культуры, подготовка учителей физического воспитания, Германия
Citation
Гайдук О. В. Особливості зародження та розвитку професійної підготовки педагогічних кадрів з фізичної культури в Німеччині в ХІХ – на початку ХХ ст. / О. В. Гайдук // Вісник Черкаського університету. Серія: Педагогічні науки : наук. журн. / М-во освіти і науки України, Черкас. нац. ун-т ім. Б. Хмельницького ; редкол. сер.: Н. А. Тарасенкова (відп. ред.) [та ін.]. – Черкаси : Черкас. нац. ун-т, 2013. – № 10. – С. 26–32.