Перспективи формування ринку органічної продовольчої продукції України в умовах глобалізації економіки

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015-04-23
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Житомирський національний агроекологічний університет
Abstract
Сучасний стан розвитку соціально-економічних і екологічних процесів обумовлений посиленням глобалізаційних процесів в економіці більшості країн із одночасно зростаючим рівнем конкуренції на агропродовольчих ринках, з одного боку, та паралельним посиленням антропогенного навантаження на навколишнє середовище, – з іншого. Особливої уваги набувають проблеми забезпечення населення якісними, екологічно безпечними продуктами харчування, підвищення рівня продовольчої безпеки держави, збереження біорізноманіття й відтворення природної флори й фауни країни. Ключове значення у зазначеному контексті відводиться сільському господарству, особливо його пріоритетним і експортоорієнтованим галузям, здатним забезпечити світове лідерство України як аграрної «житниці».
Description
Keywords
органічна продукція, конкурентоспроможність продукції, органічне землеробство
Citation
Яценко О. М. Перспективи формування ринку органічної продовольчої продукції України в умовах глобалізації економіки / Яценко О. М., Овчаренко А. С. // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 23 квіт. 2015 р.] / М-во освіти і науки України, Житомир. нац. агроекол. ун-т [та ін.] ; [редкол.: О. В. Скидан (голова) та ін.]. – Житомир : Полісся, 2015. – С. 337–342.