Організація та зміст аудиторної роботи в дослідницьких університетах

Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті досліджено організаційні засади та зміст аудиторної роботи в дослідницьких університетах світового класу, обґрунтовано її роль та місце в забезпеченні сучасних студентів глобальними компетенціями, яким відповідають вміння і навички XXI ст. Визначено ключову пріоритетність навчальної та викладацької діяльності для ефективного оволодіння глобальними компетенціями і висвітлено стратегії провідних університетів світу у цій сфері. Систематизовано ефективні моделі і методи активізації аудиторного навчання на основі досліджень, наявні підходи до оцінювання аудиторної роботи та мотиваційні чинники продуктивної навчальної діяльності студентів в аудиторії. Виокремлено світові тенденції інформатизації вищої школи та показано внесок відкритої освіти у розбудову дослідницького потенціалу університетів.
Description
Keywords
аудиторна робота, дослідницький університет, глобальні компетенції, вміння і навички XXI ст., навчання на основі досліджень, мотивація навчальної діяльності студента, відкрита освіта
Citation
Антонюк Л. Організація та зміст аудиторної роботи в дослідницьких / Лариса Антонюк, Володимир Сацик // Університетська освіта. - 2012. - № 2. – С. 32-43.