Україна між ЄС та ЄЕП в умовах глобальної нестабільності

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-01-22
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті розглянуто функціонування і розвиток Європейського Союзу (ЄС) і Єдиного економічного простору (ЄЕП) в умовах глобальної нестабільності та обґрунтована рівна значущість в сучасних умовах інтеграції України з цими регіональними об’єднаннями. В основу такого висновку покладено сучасний стан торговельно-економічних відносин України з країнами цих інтеграційних об’єднань та ймовірність: 1) утримання ЄС від прийому нових членів до покращання структури ЄС або прийняття нових членів при одночасній зміні механізму взаємодії всередині ЄС і встановленні більш жорстких критеріїв прийняття нових членів об’єднання.; 2) змін умов торгівлі України з країнами-членами ЄЕП у зв’язку з його трансформацією у Євразійський Економічний Союз (ЄЕС).
Description
Keywords
глобальна нестабільність, стратегія розвитку ЄС, структура ЄС, єврозона, вступ України до ЄС, стратегія розвитку ЄЕП, ЄЕС
Citation
Радзієвська С. Україна між ЄС та ЄЕП в умовах глобальної нестабільності / С. Радзієвська // Міжнародна економічна політика. – 2013. – № 1. – С. 63–86.