Фінансова безпека держави в умовах посилення глобалізаційних процесів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-02-05
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У даній роботі розглянуто вплив глобалізації та глобальних інтеграційних процесів на формування фінансового сектора, що характеризується збільшенням фінансових потоків, де провідну роль відіграють ТНК і ТНБ. Вивчення глобалізації присвячено вже безліч наукових праць, різних випусків авторитетних міжнародних академічних журналів, де описується процес як незворотний,об’єктивний, де показані переваги і недоліки глобалізації тощо. У ХХІ столітті про глобалізацію говорять всі – від президентів, прем’єр-міністрів, парламентаріїв, які не можуть вирішувати проблеми будь-якого рівня без урахування цього феномену світового розвитку, до пересічних громадян країни. Сьогодні, вже очевидно, що глобалізація перетворилася в основну тенденцію сучасного світового розвитку, і саме тому для кожної країни актуальними стають проблеми забезпечення її безпечного розвитку. у статті ми розкриваємо основну складову економічної безпеки – фінансову (на прикладі України). Отже, ми досліджуємо тенденцію світового розвитку у контексті забезпечення безпеки країни в умовах глобалізації фінансових потоків та існування глобальних інтеграційних процесів.
Description
Keywords
фінансові ринки, екзотичні опціони, глобалізація, інформаційне суспільство, транснаціональні компанії і банки, фінансова глобалізація, фінансові інструменти і технології, фінансова стабільність, дерегулювання, глобальні стратегії, глобальні фінансові центри, офшорні центри, глобальна інтеграція, економічна та фінансова безпека, індикатори фінансової безпеки
Citation
Ткаленко С. Фінансова безпека держави в умовах посилення глобалізаційних процесів / С. Ткаленко // Міжнародна економічна політика. – 2013. – № 1. – С. 87–104.