Repository logo
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Інституційний репозитарій Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана ISSN 2411-4383
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Kovshyk, Serhii"

Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Логістичні зв’язки України на ринку прянощів
    (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2024-10) Ковшик, Сергій Анатолійович; Kovshyk, Serhii
    В дослідженні наведено основні країни постачальники прянощів в Україну, розглянуто групи прянощів згідно українського класифікатора товарів ЗЕД, проведено візуалізацію країн постачальників на мапі світу. The study lists the main countries that supply spices to Ukraine, examines the groups of spices according to the Ukrainian classification of goods FEA, and visualizes the supplier countries on the world map.
  • No Thumbnail Available
    Item
    Інноваційні напрями доробки та зберігання прянощів в Україні
    (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2025-03-28) Ковшик, Сергій; Kovshyk, Serhii
    Розглянуто основні інноваційні напрями при доробці та зберігання прянощів в Україні. Описано технології з нормалізації вологості та оптимізації санітарних параметрів при доробці прянощів (дегідрація, вакуумне сушіння, стерилізація). Охарактеризовано напрями розвитку та використання матеріалів для упаковки, зазначено якісні параметри прянощів як сировини для виробництва наноекстрактів. Наведено перелік добавок, які використовуються при виробництві спецій та приправ. The main innovative directions in the processing and storage of spices in Ukraine are considered. Technologies for normalizing humidity and optimizing sanitary parameters in the processing of spices are described (dehydration, vacuum drying, sterilization). The directions of development and use of packaging materials are characterized, the quality parameters of spices as raw materials for the production of nanoextracts are indicated. A list of additives used in the production of spices and seasonings is provided.

irKNEU copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback