Browsing by Author "Kovshyk, Serhii"
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
Item Логістичні зв’язки України на ринку прянощів(Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2024-10) Ковшик, Сергій Анатолійович; Kovshyk, SerhiiВ дослідженні наведено основні країни постачальники прянощів в Україну, розглянуто групи прянощів згідно українського класифікатора товарів ЗЕД, проведено візуалізацію країн постачальників на мапі світу. The study lists the main countries that supply spices to Ukraine, examines the groups of spices according to the Ukrainian classification of goods FEA, and visualizes the supplier countries on the world map.Item Інноваційні напрями доробки та зберігання прянощів в Україні(Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2025-03-28) Ковшик, Сергій; Kovshyk, SerhiiРозглянуто основні інноваційні напрями при доробці та зберігання прянощів в Україні. Описано технології з нормалізації вологості та оптимізації санітарних параметрів при доробці прянощів (дегідрація, вакуумне сушіння, стерилізація). Охарактеризовано напрями розвитку та використання матеріалів для упаковки, зазначено якісні параметри прянощів як сировини для виробництва наноекстрактів. Наведено перелік добавок, які використовуються при виробництві спецій та приправ. The main innovative directions in the processing and storage of spices in Ukraine are considered. Technologies for normalizing humidity and optimizing sanitary parameters in the processing of spices are described (dehydration, vacuum drying, sterilization). The directions of development and use of packaging materials are characterized, the quality parameters of spices as raw materials for the production of nanoextracts are indicated. A list of additives used in the production of spices and seasonings is provided.