Repository logo
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Інституційний репозитарій Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана ISSN 2411-4383
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Kushnir, Volodymyr"

Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Номенклатура статей витрат м’ясо-жирового виробництва на м’ясокомбінатах та їх обґрунтування
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2017) Кушнір, Володимир Олександрович; Kushnir, Volodymyr
    Мета дослідження. Метою статті є дослідження існуючої номенклатури статей калькуляції витрат для її удосконалення в цілях покращення управління та пошуку шляхів зниження собівартості виробництва м’яса. Методологія. У ході дослідження використано загальнонаукові і спеціальні методи дослідження, зокрема, метод аналізу надав можливість оцінити діючу номенклатуру статей калькуляції; методи групування і порівняння допомогли удосконалити склад статей калькуляції. Розкриття сутності кожної статті калькуляції здійснено шляхом аналітичного групування. Отримані результати. У статті розглянуто та вдосконалено номенклатуру статей витрат основного виробництва на м’ясокомбінатах – м’ясо-жирового. Встановлено, що м’ясопереробні підприємства обліковують витрати та здійснюють бюджетування діяльності м’ясо-жирового виробництва в цілому за відділенням і використовують загальноприйняту номенклатуру статей калькуляції. Обґрунтовано, що удосконалена номенклатура статей витрат м’ясо-жирового виробництва залежно від значення витрат у виробництві слугуватиме надійною базою для планування, обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. Запропоновано обліковувати витрати м’ясо-жирового виробництва та здійснення бюджетування діяльності м’ясокомбінатів за об’єктами обліку витрат (виробничими дільницями) та за технологічними операціями. Цінність дослідження. Отриманий результат буде корисним для застосування у практичній діяльності м’ясопереробних підприємств для пошуку шляхів зниження собівартості продукції і підвищення ефективності виробництва, а також буде вагомою інформаційною базою для потреб калькулювання, контролю, аналізу та звітності.

irKNEU copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback