Випуск № 38
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Випуск № 38 by Author "Kushnir, V. O."
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Калькулювання собівартості продукції м’ясо-жирового виробництва у м’ясокомбінатах(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2017) Кушнір, В. О.; Kushnir, V. O.Метою дослідження є визначення особливостей калькулювання собівартості продукції м’ясо-жирового виробництва та вдосконалення її методики з метою підвищення правильності визначення виробничих витрат та вартості продукції. Встановлено, що працюючі малі, середні та великі м’ясокомбінати обліковують прямі витрати м’ясо-жирового виробництва (вартість сировини) на окремих групах аналітичних рахунків за видами тварин, а всі непрямі виробничі витрати — на одному аналітичному рахунку, які в кінці місяця розподіляються між видами забитих тварин. Досліджено, що для контролю витрат та лімітування технологічних операцій лише великі м’ясокомбінати здійснюють бюджетування своєї діяльності. Запропонована методика калькулювання продукції м’ясо-жирового виробництва за окремими структурними виробничими одиницями. Пропонуються бази розподілу витрат для кожного виробничого підрозділу окремо залежно від їх специфіки діяльності.