Освітня програма «Менеджмент соціальної сфери»
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Освітня програма «Менеджмент соціальної сфери» by Author "Honcharuk, Kateryna"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Регулювання соціально-трудових відносин на підприємтсві(Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2023-06-15) Гончарук, Катерина Олександрівна; Honcharuk, Kateryna; Поплавська, Оксана МиколаївнаСоціально-трудові відносини являються головним елементом будь-якої економічної системи, на них базуються усі суспільні відносини, адже в залежності від характеру та досконалості напряму визначаються рівень якості трудового життя, рівень соціальної злагоди у суспільстві, продуктивність праці та деякі другорядні фактори, що напряму впливають на зростання ефективності економіки та рівня життя суспільства. Регулювання соціально-трудових відносин є важливою темою, оскільки воно безпосередньо пов'язане зі добробутом та задоволенням працівників, а також ефективністю підприємства, також соціально-трудові відносини можуть бути складними та нестабільними через постійні зміни у вимогах, технології та інші фактори. У зв'язку з цим, важливо провести дослідження з регулювання соціально-трудових відносин на прикладі ресторану, оскільки ресторанна галузь є однією з найбільш затребуваних та розповсюджених сфер діяльності, і займає велике місце в економіці України. Дослідження такої теми може допомогти виявити проблеми, з якими стикаються працівники ресторанної галузі зокрема, було відзначено наступні: низька оплата, висока завантаженість роботи. Social and labor relations are the main element of any economic system, all social relations are based on them, because depending on the nature and perfection of the direction, the level of the quality of working life, the level of social harmony in society, labor productivity and some secondary factors that directly influence are determined on increasing the efficiency of the economy and the standard of living of society. The regulation of social and labor relations is an important topic because it is directly related to the welfare and satisfaction of employees, as well as the efficiency of the enterprise, and social and labor relations can be complex and unstable due to constant changes in requirements, technology and other factors. In this regard, it is important to conduct a study on the regulation of social and labor relations on the example of a restaurant, since the restaurant industry is one of the most popular and widespread spheres of activity, and occupies a large place in the economy of Ukraine. The study of such a topic can help to identify the problems faced by employees of the restaurant industry, in particular, the following were noted: low pay, high workload.