Випуск № 39
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Випуск № 39 by Author "Kotsupatryy, M."
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Облік витрат та виходу продукції цеху субпродуктів на м’ясокомбінатах(ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2017) Коцупатрий, Михайло Миколайович; Kotsupatryy, M.; Коцупатрый, Михаил Николаевич; Кушнір, В. О.; Kushnir, V.Метою дослідження є означення економічної категорії «супутня продукція», висвітлення особливостей обліку та технології виробництва супутньої продукції, у тому числі субпродуктів, дослідження сучасних способів оцінки субпродуктів та запропонувати систему інформаційного забезпечення оприбуткування, наявності та руху субпродуктів на підприємстві. Проведеними дослідженнями встановлено, що на м’ясопереробних підприємствах застосовують такі економічні категорії як «супутня продукція» та «побічна продукція». Запропоновано використовувати термін «супутня продукція», відкинувши усі інші поняття (побіжна продукція, залишкова продукція та інші). Отримані із виробництва субпродукти обліковують у ваговій та вартісній оцінці та відображають такі дані у Вазі-накладній на субпродукти. Через високу ринкову вартість субпродуктів 1-ої категорії запропоновано їх обліковувати також і у кількісній оцінці. Відповідні зміни нами запропоновано у вдосконаленій формі первинного документу – Вага-накладна на субпродукти.