Repository logo
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo
  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Yкраї́нська
  • Log In
    or
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Інституційний репозитарій Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана ISSN 2411-4383
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Ovcharenko, A."

Now showing 1 - 4 of 4
Results Per Page
Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Асиметрії розвитку глобального ринку органічної агропродовольчої продукції
    (Житомирський національний агроекологічний університет, 2019) Яценко, Ольга Миколаївна; Yatsenko, Olga; Яценко, Ольга Николаевна; Овчаренко, А. С.; Ovcharenko, A.
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Глобальна проблема продовольчої безпеки та перспективи органічного виробництва
    (Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва, 2018) Яценко, Ольга Миколаївна; Yatsenko, Olha; Яценко, Ольга Николаевна; Овчаренко, А. С.; Ovcharenko, A.
    У статті охарактеризовано сучасний стан, прогнози поглиблення глобальної продовольчої проблеми та потенційні шляхи її вирішення. Досліджено роль та місце продовольчої безпеки в цілях програми сталого розвитку ООН до 2020 року. Розглянуто переваги органічного методу виробництва в контексті продовольчої безпеки. The article is devoted to the global food security problem in the light of future global changes. The main tasks for ensuring global food security, which are laid down in the United Nations Sustainable Development Program, are considered. The main ways of overcoming food deficiency are highlighted. The following scenarios for solving the food problem, such as increasing production and reducing consumption, are described. The role of alternative methods of agriculture management, which are more productive, use natural resources more rationally, have positive impact on environment are recognized. The successful application of agroforestry has been studied. It is considered that small farms can provide the required amount of food to meet the needs of local people by promoting biodiversity and reducing the negative impact on the environment. The value of information and technologies in the production process has been estimated. The role of innovations in maintaining world’s long-term security is considered. The necessity of adaptation of the model of sustainable consumption is emphasized. The problem of food waste and the way of overcoming it are indicated. The place of the organic method of production in food security, which shows quite positive results in the last few years, has been determined. The share of agricultural products in world trade is characterized. Considered structural changes in the field of agriculture, which will allow to fulfill the national interests of Ukraine, that in the conditions of the global food problem will be an additional opportunity to stabilize the economic situation in the country at the expense of export-oriented industries. В статье охарактеризовано современное состояние, прогнозы углубления глобальной продовольственной проблемы и потенциальные пути ее решения. Исследована роль и место продовольственной безопасности в целях программы устойчивого развития ООН до 2020 года. Рассмотрены преимущества органического метода производства в контексте продовольственной безопасности.
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Диспропорції та перспективи формування глобального ринку органічної продовольчої продукції
    (ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана», 2014) Яценко, Ольга Миколаївна; Yatsenko, Olha; Яценко, Ольга Николаевна; Овчаренко, А. С.; Ovcharenko, A.
    Глобалізація міжнародної економіки значно впливає на діяльність аграрного ринку. У статті розкрито економічні та соціальні передумови глобальних трансформацій і кон’юнктурні зміни міжнародних ринків органічної агропродовольчої продукції. Мета роботи — теоретичне і практичне обґрунтування глобалізаційних детермінант розвитку світового та вітчизняного органічного агропродовольчого ринку і обґрунтування пріоритетних напрямків реалізації національних інтересів у цій сфері. Виявлено особливості розвитку ринку органічної продовольчої продукції та досліджена його кон’юнктура. Враховуючи процеси, що відбуваються на світових ринках, вказано на недосконалість інституційного забезпечення українського ринку. Зроблено висновки щодо важливості створення умов для функціонування в Україні аграрних ринків, інтегрованих в міжнародні.
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Item
    Перспективи формування ринку органічної продовольчої продукції України в умовах глобалізації економіки
    (Житомирський національний агроекологічний університет, 2015-04-23) Яценко, Ольга Миколаївна; Yatsenko, Olga; Яценко, Ольга Николаевна; Овчаренко, А. С.; Ovcharenko, A.
    Сучасний стан розвитку соціально-економічних і екологічних процесів обумовлений посиленням глобалізаційних процесів в економіці більшості країн із одночасно зростаючим рівнем конкуренції на агропродовольчих ринках, з одного боку, та паралельним посиленням антропогенного навантаження на навколишнє середовище, – з іншого. Особливої уваги набувають проблеми забезпечення населення якісними, екологічно безпечними продуктами харчування, підвищення рівня продовольчої безпеки держави, збереження біорізноманіття й відтворення природної флори й фауни країни. Ключове значення у зазначеному контексті відводиться сільському господарству, особливо його пріоритетним і експортоорієнтованим галузям, здатним забезпечити світове лідерство України як аграрної «житниці».

irKNEU copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback