Стабілізаційна політика як механізм забезпечення соціально-економічного згуртування: висновки з досвіду антикризового регулювання Польщі

Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
Автор статті розглянув дію кризових факторів на економіки Польщі та України в період впровадження економічної політики 2008—2010 рр. Представлені наукові висновки свідчать про те, що навіть за умов кризи різнопланові економічні політики мають відповідати вимогам інтегрованого розвитку. Ґрунтуючись на міжнародному досвіді, автор доводить, що альтернативна антикризова політика, яка не підриває вихідних умов довгострокового розвитку, а слугує зміцненню соціально-економічного об’єднання, є логічною. Така політика потребує дотримання принципу об’єктивного розподілу коштів, спрямованих на подолання кризових явищ, принципу справедливості у ставленні до різних поколінь громадян і дотримання принципу субсидіарності, узгоджених дій у використанні коротко- і довгострокових інструментів, спрямованих на ліквідацію загроз ефективному розвитку, активної злагодженої макро- та мікроекономічної антикризової політики, що відповідатиме доктринам стабільних державних фінансів, забезпечення оптимальних, для інтегрованого розвитку співвідносин між витратами домогосподарств і приватного сектору та державними витратами, об’єднання всіх соціальних груп довкола впроваджуваних антикризових політик, так само, як і на шляху загроз комплексному розвитку.
Description
Keywords
eкономічний розвиток, соціально-економічна політика, економічна ситуація, польська економіка, українська економіка
Citation
Вожняк М. Г. Стабілізаційна політика як механізм забезпечення соціально-економічного згуртування: висновки з досвіду антикризового регулювання Польщі / М. Г. Вожняк // Міжнародна економічна політика. – 2010. – № 1-2. – С. 76–97.