Теоретичні та прикладні проблеми розвитку вітчизняної економічної науки в науковій спадщині академіка К. Г. Воблого. До 140-ї річниці від дня народження

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України»
Abstract
У статті розглянуто теоретичні та прикладні проблеми наукової спадщини К. Г. Воблого - одного з фундаторів важливих напрямків вітчизняної економічної науки таких як: політична економія, економічна географія, страхова справа, статистика та демографія. Розкрито його роль як організатора економічної освіти та національної академічної науки. Акцентована увага на поєднанні науково- педагогічної діяльності в провідних університетах України та Польщі та проведенні фундаментальних економічних досліджень, підготовки наукових кадрів.
Description
Keywords
К. Г. Воблий, історіографія, наукова спадщина, викладацька діяльність
Citation
Лавриненко В. М. Теоретичні та прикладні проблеми розвитку вітчизняної економічної науки в науковій спадщині академіка К. Г. Воблого. До 140-ї річниці від дня народження / В. М. Лавриненко // Історія народного господарства та економічної думки України : зб. наук. пр. / ДУ «Ін-т економіки та прогнозування НАН України» ; редкол.: В. В. Небрат (голов. ред.) [та ін.]. – Київ, 2016. – Вип. 49. – С. 368–380.