Заощадження населення України: формування та залучення в банки

Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У монографії системно досліджено теоретичні положення і концептуальні засади формування заощаджень та практичні аспекти їх залучення в банківську систему. Виявлено та досліджено мотиви і фактори, що впливають на ощадну поведінку населення. Важливе місце в монографії займають питання виявлення взаємозв’язків доходів, витрат та заощаджень населення України. Здійснено оцінку ролі банків у процесі акумулювання грошових коштів, розроблено пропозиції щодо активізації залучення заощаджень населення до банківської системи. Особливу увагу приділено виявленню взаємозв’язку між загальними макроеко- номічними факторами та рівнем депозитів населення в банках, а також перспективам розвитку ринку банківських депозитних послуг в Україні.
Для наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами формування заощаджень населення та їх подальшої трансформації в інвестиційні ресурси.
Description
Keywords
заощадженя населення, банки, банківська система
Citation
Примостка Л. О. Заощадження населення України: формування та залучення в банки : монографія / Л. О. Примостка, В. Г. Шевалдіна. — К. : КНЕУ, 2014. — 234с.