Етика як «практична філософія»

Loading...
Thumbnail Image
Date
2019
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
Після опрацювання даної теми студент має знати: — концептуальний апарат сучасної етичної теорії (основні поняття, терміни, принципи, норми, цінності, духовний інструментарій); — структуру, функції та особливості моралі, її соціальну сутність, особливості моральної регуляції; — особливості феномену прикладної етики та її різновидів; вміти: — використовувати знання з етики для формування світоглядної позиції; — застосовувати морально-етичні категорії та поняття для аналізу моральних вчинків та практичних ситуацій спілкування; — застосовувати набуті знання, етичні компетенції у майбутній професійній діяльності.
Description
Keywords
Предмет та специфіка етики як науки, Мораль як вид соціальної регуляції людської поведінки, Категорії етики та поняття моральної свідомості, Категорії добра і зла як абсолютні координати моралі, Поняття морального обов’язку. Совість як контрольно-імперативний механізм моральної свідомості особистості, Моральна свобода та моральна відповідальність, Проблема сенсу життя: морально-етичні виміри, Честь і гідність як проекція моральної цінності особи, Щастя як етична категорія, Актуальні проблеми сучасного етичного знання
Citation
Пітякова Т. С. Етика як «практична філософія» [Електронний ресурс] / Пітякова Т. С. // Філософія : навч. посіб. / [Ю. М. Вільчинський (керівник авт. кол.), Л. В. Северин-Мрачковська (керівник кол. авт.), О. Б. Гаєвська та ін.] ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана». – Електрон. текстові дані. – Київ : КНЕУ, 2019. – С. 265–283. – Назва з титул. екрану.