Рейтингування регіонів України за рівнем продовольчої безпеки

Thumbnail Image
Date
2015
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Державний Науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки
Abstract
For analysis of the food security of Ukraine’s regions on the basis of ranking evaluation procedure proposed modification of weighted individual ranking. The generalized indicator of the level of food security regions of Ukraine is constructed and made the ranking of the regions using a modified procedure of individual rating based on statistics for 2000–2013 years. It is conducted rating of the regions on procedure of Pareto–classification. Trends in food security of the regions studied during 2000–2013 years.
Description
Keywords
продовольча безпека, регіони України, споживання базових продуктів харчування, рейтингування, food security, regions of Ukraine, consumption of basic foodstuffs, ranking, rating, weighted individual ranking procedure, procedure Pareto classification, продовольственная безопасность, регионы Украины, потребление базовых продуктов питания
Citation
Піскунова О. В. Рейтингування регіонів України за рівнем продовольчої безпеки / О. В. Піскунова, О. І. Осипова // Формування ринкових відносин в Україні : зб. наук. пр. / Держ. Н.-д. ін-т інформатизації та моделювання економіки ; [редкол.: І. Г. Манцуров (наук. ред.) та ін.]. – Київ, 2015. – № 9. – С. 191–198.