№ 4 (68) липень – серпень

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 12 of 12
  • Item
    Основні положення концепції маркетингу на ринку логістичних послуг
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Решетнікова, Ірина Леонідівна
    Основна ідея, яку передбачається реалізувати в даному дослідженні, полягає в тому, що логістична діяльність розглядається як специфічна промислова послуга з точки зору процесу виробництва і споживання товарів в суспільстві.
  • Item
    Міжнародне стратегічне економічне партнерство в сучасних умовах глобалізації
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Кравченко, Олександр
    Розкривається суть поняття «стратегічне економічне партнерство», актуалізація його ролі в сучасних умовах глобалізації, принципи, рівні та суб’єкти міжнародного стратегічного економічного партнерства.
  • Item
    Маркетинг для «маркетингу»: маркетингова освіта у Львові. Дослідження зв’язку між політикою ціноутворення та формуванням попиту
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Дмитрів, Анна Ярославівна
    У статті розглянуто особливості вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2011 році. Проведено порівняльний аналіз вартості навчання за напрямом підготовки «Маркетинг» у закладах вищої освіти м. Львова. Розглянуто структуру ринку маркетингової освіти у Львові у 2011/12 навчальному році. Досліджено зв’язок між політикою ціноутворення та формуванням попиту на послуги вищої освіти за напрямом підготовки «Маркетинг».
  • Item
    Маркетингові комунікатори: особливості підготовки фахівців
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Примак, Тетяна Олександрівна
    Не зважаючи на наявний попит роботодавців на універсальних маркетингових комунікаторів в тому обсязі, як це потрібно згідно сучасних вимог ринку, підготовкою їх не займається жоден з вузів України.
  • Item
    Cтратегічне позиціонування торгівельних марок на ринку В2В: ефективно та креативно
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Стефанишин, Владислав
    Сучасне різноманіття торгівельних марок та жорстка конкурентна боротьба за свого споживача – це реалії бізнесу, в яких працює більшість маркетологів. Таке становище призводить до того, що фахівців змушені усе більше звертати увагу на обмежені у суспільстві теми. Але необхідно зауважити, що не кожна рекламна концепція являється дійсно корисною для розвитку бренду. Широкого розповсюдження на українських рекламних площинах набули матеріали з використанням елементів «сексизму» та методів маніпулювання свідомістю на рівні класичних моделей фрейдизму. На жаль, дискусії про те, що дієва реклама повинна використовувати сексуальний підтекст, підтримуючи концепцію «сексуальної революції» (що стрімко розвивалась наприкінці ХХ сторіччя), є усе ще часті гості при обговоренні стратегій просування брендів в Україні.
  • Item
    Стандарти недискримінаційної реклами за ознакою статі
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07)
    Стандарти недискримінаційної реклами за ознакою статі – це механізм саморегулювання ринку реклами з метою підвищення ефективності рекламних продуктів та формуванню культури ринкових маркетингових відносин.
  • Item
    Актуальність проблеми сексизму в рекламі в Україні. Критерії та механізми прояву
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Точиленкова, Наталія
    Одним з проявів дискримінації в рекламі є сексизм (соціальні стереотипи, переконання і вірування, які утверджують перевагу однієї статі над іншою, й тим самим обґрунтовують соціальну нерівність чоловіків і жінок). Сексизм глибоко вкорінений у свідомості нашого суспільства, а тому часто залишається непоміченим й сприймається як «нормальне» і невід’ємне явище сьогодення.
  • Item
    Боротьба з дискримінацією у рекламі через ефективне саморегулювання
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Грей, Олівер
    Саморегулювання працює, якщо підтримується більшістю фірм галузі. Саморегулювання – це норма у більшості країн Європейського Союзу. При цьому законодавство країни має залишати місце для роботи саморегулювання (тобто не всі аспекти діяльності слід обмежувати законами, деякі аспекти потрібно залишати для регулювання галузевими стандартами). До того ж, чітке визнання саморегулювання – це частина політики Євросоюзу. Саморегулювання повинно встановлювати чіткі правила. Всі ми маємо право відрізнятися від інших. Але все-ж таки всі ми повинні дотримуватися певних правил.
  • Item
    Корпоративна послідовність в нову еру зростаючого публічного нагляду: що це означає для маркетологів
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Лерке, Стефан
    Світова Федерація Рекламодавців (World Federation of Advertisers – WFA) – це голос рекламодавців з усього світі, що репрезентує 90% глобальних витрат на маркетингові комунікації (приблизно 700 млрд. дол. річно) через унікальну, глобальну мережу: 57 національних асоціацій рекламодавців з п’яти континентів, а також прямі мультинаціональні корпоративні члени. Через цю мережу, WFA репрезентує понад 10 тисяч бізнесів, що діють у широкому спектрі галузей на національному, регіональному та глобальному рівнях. WFA має подвійну місію: боротися за відповідальні комерційні комунікації та полегшувати медіа середовище, що стимулює максимальну ефективність витрат на рекламу. Більше за посиланням: www.wfanet.org .
  • Item
    Огляд міжнародних стандартів щодо недискримінаційної реклами за ознакою статі та практика впровадження в Україні
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07) Лилик, Ірина Вікторівна
    Впровадження гендерної рівності та правил недискримінації відбувається через прийняття певних правил і норм об’єднаннями рекламістів та маркетологів. Міжнародні саморегулівні організації (СО) рекламної індустрії тісно співпрацюють з ЄС, приймаючи участь у підготовці розпоряджень та слідкуючи за їх дотриманням. У той же час визнається, що регулювання рекламної сфери має відбуватися через саморегулівні організації, оскільки на зміст, форму та метод подання рекламного матеріалу значною мірою впливають культурні смаки та відмінності у менталітетах націй. Те, що складає зміст прийнятного представлення жінок або чоловіків, може сильно змінюватися від однієї країни до іншої.
  • Item
    Стандарти недискримінаційної реклами підписані фаховими асоціаціями рекламістів та маркетологів та провідними гендерними організаціями
    (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», 2011-07)
    30 вересня на Форумі громадських організацій в присутності двох міжнародних спостерігачів від EASA та World Federation of Advertisers були підписани Стандарти недискримінаційної реклами за ознакою статі в Україні.