Оцінка можливих економічних результатів інтеграції України в Європейський Союз

Loading...
Thumbnail Image
Date
2005
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Дніпропетровський національний університет
Abstract
На основі соціологічного методу або методу опитування громадської думки, проведена оцінка можливих економічних результатів інтеграції України в Європейський Союз. В опитуванні взяло участь 1112 чоловік, які відповіли на 15 питань. Проведене опитування громадської думки засвідчило, що, хоча більшість респондентів відносяться позитивно до ідеї євроінтеграції, проте, зважаючи на досвід країн останньої хвилі розширення, в першу чергу, Польщі, є і негативні тенденції цього процесу. Визначальними причинами, що перешкоджають вступу України в європейське співтовариство, названі: нестабільна економічна ситуація, невідповідність України економічним, соціальним і демократичним євростандартам, відсутність достатньої і достовірної інформації про переваги і недоліки євроінтеграційного процесу.
Description
Keywords
євроінтеграційна політика, євроінтеграція, Європейський Союз, світовий економічний простір, соціологічне опитування, трансформація аграрного сектора
Citation
Яценко О. М. Оцінка можливих економічних результатів інтеграції України в Європейський Союз / О. М. Яценко // Економіка: проблеми теорії та практики: зб. наук. пр. – Дніпропетровськ: ДНУ, 2005. – Вип. 204, Т. 2. – С. 329-338.