Детермінанти корпоративного управління: свідчення перехідних економік (на рівні фірм), Україна

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007-01-25
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
Abstract
У статті робиться спроба емпіричного дослідження детермінант вибору практики корпоративного управління корпораціями на ринку країн з перехідною економікою. У дослідженні представлено факти на рівні фірм з використанням фінансових та урядових даних про Україну. Зокрема, аналізуються фактори, які впливають на загальний рівень, а також окремі елементи корпоративного управління. Серед таких елементів ми розглядаємо права власників, прозорість, незалежність ради правління, незалежність керівника та власність. У цілому, ми вважаємо, що регуляторні галузеві чинники та фактори на рівні фірм є важливими, що відповідає попереднім дослідженням в інших країнах. Порівнюючи результати даного дослідження з попереднім3, ми дійшли висновку, що уряд у змозі забезпечити виконання та провести в життя кращі практики корпоративного управління в економіці, що зробило б українські підприємства привабливішими для іноземних інвестицій.
Description
Keywords
Корпоративне управління, права власників, прозорість, розкриття інформації, рада директорів, власність, структура власності, трансформація, довіра, етнічні розбіжності, релігія, політичне розшарування
Citation
Жека В. Детермінанти корпоративного управління: свідчення перехідних економік (на рівні фірм), Україна / Віталій Жека // Міжнародна економічна політика. – 2007. – № 1. – С. 5–31.