Енергозберігаючі технології — інноваційних шлях розвитку харчової промисловості
Abstract
Харчова промисловість України є однією з провідних галузей народного господарства, що забезпечує населення країни продовольчими товарами. Одна з найгостріших проблем галузі — висока енергомісткість виробництва. Впровадження новітніх технологій збереження енергії в харчовій промисловості зменшить загальне використання енергоресурсів, забезпечить економічну безпеку держави, надасть змогу підприємствам досягти високої конкурентоздатності і призведе до зменшення забруднення довкілля. Food industry of Ukraine is one of leading industries of national economy which provides the population of country food stuffs. One of peracute problems of industry is a high energycapacity of production. Introduction of the newest technologies of conservation of energy in food industry will decrease the general use of energoresursiv, will provide economic security of the state, will give enterprises to attain a high competitiveness and will result in diminishing of contamination of environment. Пищевая промышленность Украины является одной из ведущих отраслей народного хозяйства, которое обеспечивает население страны продовольственными товарами. Одна из острейших проблем отрасли — высокая энергоемкость производства. Внедрение новейших технологий сохранения энергии в пищевой промышленности уменьшит общее использование энергоресурсов, обеспечит экономическую безопасность государства, предоставит предприятиям возможность достичь высокой конкурентоспособности и приведет к уменьшению загрязнения окружающей среды.
Collections
- Випуск № 24 [37]