Математичні моделі та методи ринкової економіки

Abstract
У практикумі запропоновано розв’язування типових прикладів та завдання для практичних, самостійних та лабораторних робіт з математичного моделювання динаміки малого підприємництва, економічної безпеки регіонів, економічного зростання за участі людського капіталу та багатьох інших проблем сучасної ринкової економіки, що характеризується динамічністю, невизначеністю, конкуренцією, мобільністю ресурсів, потужними трансформаційними процесами. Значну увагу приділено ситуаційним вправам з моделювання й аналізу очікувань, діловій грі з моделювання динаміки малого підприємства з урахуванням зовнішніх інвестицій, його податкового навантаження за різних схем оподаткування тощо та застосування моделей для визначення оптимальних заходів щодо державної підтримки малого підприємництва. Виконання подібних завдань сприяє опануванню потужного інструментарію математичного моделювання, яке є методологією пізнання економічних процесів.
Призначений для студентів, аспірантів та викладачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для системних аналітиків, фахівців у сфері економіки та підприємництва.
Description
Keywords
Citation
Математичні моделі та методи ринкової економіки [Електронний ресурс] : практикум / М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана» ; [В. В. Вітлінський, О. В. Піскунова, О. В. Ткач та ін.]. – Електрон. текст. дані. – Київ : КНЕУ, 2014. – 362 с. – Назва з титул. екрану.