• українська
    • English
  • English 
    • українська
    • English
  • Login
Institutional Repository of Vadym Hetman Kyiv National Economic University ISSN 2411-4383
View Item 
  •   DSpace Home
  • Факультет економіки та управління (ФЕтаУ)
  • Кафедра бізнес-економіки та підприємництва
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Факультет економіки та управління (ФЕтаУ)
  • Кафедра бізнес-економіки та підприємництва
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
ISSN 2411-4383

Сучасні проблеми якості продукції молокопереробного підкомплексу

Thumbnail
View/ Open
155-161.pdf (424.3Kb)
Date
2014-09-30
Author
Бакалова, Наталія Леонідівна
Bakalova, Natalya
Бакалова, Наталья Леонидовна
Metadata
Show full item record
Abstract
У статті проаналізовано основні проблеми забезпечення якості продукції підприємств молокопереробного підкомплексу. Беручи до уваги складне становище, в якому опинились вітчизняні виробники молокопереробного підкомплексу, запропоновано змінити орієнтацію з виключно внутрішнього ринку молочної продукції на ринки країн Європи та Латинської Америки. Доведено, що для виходу на нові ринки підприємству-виробнику потрібно використати наявний потенціал компанії, залучити інвестиції та створити власні джерела високоякісної сировини — великі ферми з утримання крупної рогатої худоби молочних порід.
 
This article contains the analysis of quality problem of the milk processing subcomplex. The gist of the article is the solution of low quality diary product problem. Having used the analysis of the contemporary state of milk processing subcomplex, the author comes to the conclusion that the key problem of the product low quality is lack of the milk raw material for normal production process. The milk raw material is supplied by a various range of private householders (approximately 80 %) who can not support its good quality. The milk raw material is not homogeneous, contains harmful contaminants, rests of different antibiotics. The fields where the householders keep their cows are not certified, also the labor productivity in milk processing subcomplex of Ukraine is very low (13,5 man/hour). To solve the problem it is necessary that the big dairy producers create their own farms to obtain the milk raw material from one source. Another problem is non-ecologic packing which contaminates the environment and may cause serious diseases to humans as a result of penetrating of the toxic materials from the plastic packages into the diary products.
 
В статье проанализированы основные проблемы обеспечения качества продукции предприятий молокоперерабатывающего подкомплекса. Принимая во внимание сложную ситуацию, в которой оказались отечественные производители продукции молочного сырья, в статье предлагается изменить ориентацию производителей с исключительно внутреннего рынка молочной продукции на рынки стран Европы и Латинской Америки. Приведены аргументы в пользу использования имеющегося потенциала предприятий-производителей, привлечения инвестиций и создания собственных источников высококачественного сырья — больших ферм по содержанию крупного рогатого скота молочных пород.
 
URI
https://ir.kneu.edu.ua:443/handle/2010/6329
Collections
  • Випуск № 35 [34]
  • Кафедра бізнес-економіки та підприємництва [1712]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV